HTML

Godot-ra várva

Gazdaságról egy közgazdásztól, ideológiai értekezések nélkül.

Friss topikok

2013.01.17. 01:12 szobor

Három csoda, ami nem váltja meg a világot

Van egy jó ötleted, mivel lendítsük fel a gazdaságot? Egy olyan dolog, amire turisták milliói özönnek majd Magyarországra? Nem, valószínűleg nincs ilyened, gondoltam. Vagy van. és az az alábbi három valamelyike. Verd ki a fejedből, nem fog menni.


Fürdők
: A magyar fürdőkultúra világhírű! Csak azért nem ment oda Brad Pitt, mert nem tudom miért nem ment el oda! A magyar fürdők, aquaparkok az állítólagos geotermikus kapacitásunkkal együtt megmarad a jövő ígéretének. Lassan már minden alföldi kisvárosban lesz termállófasz, de valahogy külföldi vendég az nem nagyon akar jönni. Nem is fog. Az a helyzet, hogy a fürdőturizmus nem egy nagy ötlet. Lássuk a problémákat. Először is, ezzel egész országok foglalkoznak Spanyolországtól Törökországig, hogy a különböző igényszintű és pénztárcájú vendégek igényeit kielégítsék. Jobb adottságaik is annak hozzá. A medencés megoldás inkább pótlék. Lehet persze ezt is jól csinálni, de a magyarországi parkok sem nem elég jól felszereltek, sem nem elég izgalmasak, hogy labdába tudjanak rúgni. Akkor még egy büdös szót sem szóltam a higiéniás körülményekről. Hagyjuk is inkább, nem akarom senki kedvét sem elvenni, hogy személyesen is megtapasztalja az élményt.

fürdő.jpg


Túró rudi: Mint azt már mindenki tapasztalhatta, aki kínált már gyanútlan vendéget vele, ez az olcsó ipai tejtermék nem forradalmasítja a világ étkezési kultúráját. Szeretjük vagy sem (én szeretem), a fogok valamit és bevonom csokoládéval a legegyszerűbb édesipari trükkök egyike, és semmi érdekes nincsen benne. Hasonló kaliber még a lángos. Tényleg elhiszi valaki, hogy majd egy zsíros tésztára gerjed majd a világ? Na ne már.

Fogászturizmus: Ide bármit írhattam volna, ami arra épül, hogy majd mi olcsóbban megcsináljuk. Kezdőtőkének el is megy a dolog, de a az emelkedő munkaköltségek hosszabb távon nem tudják fenntartani az erre épülő stratégiát. Vagy belenyugszunk abba, hogy ez már mindig így lesz, és sokkal kevesebbet keresünk, mint egy osztrák. Nem túl pozitív jövőkép.

1 komment

Címkék: társadalom


A bejegyzés trackback címe:

https://godot-ra.blog.hu/api/trackback/id/tr15022877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dexter... (törölt) 2013.01.17. 09:04:51

"Van egy jó ötleted, mivel lendítsük fel a gazdaságot?2
Legyen minden hónapban Sziget és máris fellendül a turizmus :)

A gyógyfürdőket és a fogturizmust fel lehetne futtatni jó marketinggel és minőség szolgáltatással (és a fölösleges létesítmények bezárásával), de ez legjobb esetben is pár tíz milliárdot és néhány ezer új munkahelyet jelentene.

Túró rudi még ha be is futna, eléggé könnyen le lehetne koppintani. (Már látom is magam előtt a Slovenska Rudicska feliratot)
A gasztroturizmust inkább a helyi alapanyagokból készült ételekre és italokra kéne építeni. pl: mangalica kolbász, tokaji aszú, kadarka,...
süti beállítások módosítása